Receptek
Hagyományos
paprikás krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg (új)burgonya
15 dkg parasztkolbász
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
5 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
1 dl tejföl |
Hozzávalók 29 személyre:
10,8 kg (új)burgonya
1 kg parasztkolbász
14,5 fej vöröshagyma
7 gerezd fokhagyma
7 zöldpaprika
7 paradicsom
36 evőkanál olaj
7 evőkanál pirospaprika
7 kávéskanál őrölt kömény
7 dl tejföl
|
Előkészítés: Az újburgonyát hideg vízbe tesszük, héját
lekaparjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk a többit
kettévágjuk. A kolbászt pár pillanatra vízbe mártjuk, - így könnyebben lehúzzuk
a bőrét, - majd felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra
vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. A
paradicsomot pár pillanatra szűrőkanállal forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját,
és cikkekre vágjuk. Elkészítés: Lábasban felforrósítjuk az olajat,
beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, a
fokhagymát, a pirospaprikát, az őrölt köményt, kevés vízzel felöntjük, és
elkeverjük. Hozzáadjuk az újburgonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot,
megsózzuk, lefedjük, és lassú tűzön kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Tálaláskor
a tetejére kevés tejfölt teszünk.
------------------------------------------------ |
|